Gehaakt tasje en Pokemon-sleutelhanger

Kleine meisjes worden groot…felle freules die van stoere dingen houden. Zo ook het nichtje van de kinderen. Voor haar haakte ik uit het hoofd een tasje waar ze gsm/portefeuille/hebbedingetjes in kwijt kwam. Eerder deze week gaf ik het cadeau als verjaardagscadeau.

Dan denk je toch: jee wat leuk zo’n felle meid! En begint het te kriebelen iets te haken.

Het tasje haakte ik met dubbele draad (SMC Catania garen) en naald 4,5.
Ik startte met 30 opzetlossen + 1 keerlosse en haakte een lange flap waarbij ik om de zeven rijen vaste een rij gekruiste stokjes haakte. Zo was er wat meer reliëf in het tasje. Ik haakte dit patroontje 4 maal na elkaar. Na de 4de rij gekruiste stokjes haakte ik 14 rijen vaste zodat de voeg onderaan geen stokjes bevatte en ik op de andere kant met gekruiste stokjes terug ter hoogte kwam met de voorkant. En herhaalde ik dit opnieuw 3 maal (4 maal na elkaar dus hetzelfde patroon)

Dubbelvouwen en de randen aan elkaar haken. Op de bovenste rij haakte ik een toer halfvasten waarbij er na iedere 10e een rij van 10 lossen kwam om zo de knopjes te kunnen dichtdoen. Daarna een lange rij lossen met daarop stokjes om een schouderlang te creëren.

Je kan het patroon ook hier terugvinden onder mijn rubriekje gratis haakpatronen.

Ik koos blauw omdat dit haar lievelingskleur is.

Om het geheel af te maken haakte ik een sleutelhanger van Pokemon. Nooit gedacht dat ik dat zou doen, maar ze is er verzot op dus… Haken maar 😉 het patroon vond ik Hier.

Alles haakte ik in een namiddag doorhaken… En ik was superblij een fijne freule blij te maken 😉


Fijne avond

Ma’am musketier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s